Kategóriák
Bevásárlókosár 0 Példány
0 cikk

Szállítás és Garancia

Szállítási információk

Ingyenes szállítási szolgáltatást kínálunk világszerte a DHL, az EMS, az ePacket és néhány más szállítási mód segítségével.

Szállítási szolgáltatás

Szállítási idő 3-10 munkanap a világszerte.

Az online megrendelések általában 24 órán belül kerülnek szállításra, és azoknak az országoknak kell érkezniük, ahol az ügyfél 3-7 munkanapon belül él. Ha azonban a vidéki területeken él, hosszabb időt vehet igénybe. A nemzetközi megrendeléseket a vámhatóságok feloszthatják, sajnos ezek a késések túlmutatnak a mi irányításunkon, és ezekben a kérdésekben nem nyújtunk segítséget és kártérítést.

A megrendelés elküldését követően e-mailben értesítést kap. A szállított rendeléseket követési információval látja el, ha akarja. Bizonyos esetekben váratlan késedelmek fordulhatnak elő. Ha a megrendelés feldolgozásában hosszabb késedelem tapasztalható, e-mailben vagy telefonon értesítjük.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megrendelését és a rendelésen belüli összes információt nem lehet megváltoztatni vagy törölni, miután elküldtük a csomagot.

Weboldal követése:

EMS:

http://www.ems.com.cn/mailtracking/e_you_jian_cha_xun.html

DHL:

http://www.cn.dhl.com/en.html/

Egyéb szállítási módok:

https://www.17track.net/en

Visszatérés

* Az Ön elégedettsége garantált, amikor üzletünkben vásárol. Az áru hibás csere esetén visszaküldhető, amíg az áru kézhezvételétől számított 5 napon belül visszaadási kérelem érkezik. Az árut vissza lehet térni visszatérítésre is, ha az árut soha nem használták, amíg a visszaküldési kérelmet 7 napon belül benyújtják.

* Ha vissza szeretné küldeni a termékeket, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a kézhezvételétől számított 5 napon belül, és tájékoztassa velünk a visszatérés okát. Ha súlyos minőségi problémák merülnek fel, kérjük, mutasson be néhány képet az expressz kézhezvételről és a hibákat tükröző termékekről.

* A komoly minőségi problémával küzdő termékek visszaadhatók és kicserélhetők. Miután át kell adnunk nekünk elegendő bizonyítékot, átadjuk az árut. A teljes visszatérítés azonban nem fogadható el.

* Ha a termékeket emberi tényezők károsították, nem fogadnánk el a visszatérést.

* Az áru visszaküldése előtt kérjük, forduljon hozzánk a visszatérési címre. Ha a megrendelést a helytelen cím miatt, vagy senki sem jelezte vissza nekünk, nem nyújtunk teljes visszatérítést. Mi több, mi rendezzük az újraküldést, miután megkapjuk a visszaküldött árut, és meg kell fizetnie a többletköltséget.

* Nem nyújtunk teljes visszatérítést, ha nem hajlandó aláírni a csomagot a célból, kivéve, ha megállapodásra jutunk. Amikor megkapjuk a visszatérítést, visszatérítjük, de a postaköltség levonásával.

* Termékeinket teszteljük, mielőtt elkezdenénk felajánlani őket eladásra. Mi is megvizsgáljuk az egyes árucikkeket, mielőtt bármilyen megrendelést szállítunk. Ha nem tud semmilyen terméket használni, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, mert szívesen segítünk Önnek.

cserék

* A hibás árut ugyanarra az elemre lehet cserélni mindaddig, amíg az áru kézhezvételétől számított 5 napon belül visszatérítési kérelem érkezik. Ez az 5 napos időszak után nem történik csere. A szállítási költségeket nem lehet visszatéríteni.

* Az áru a használaton kívüli és az eredeti állapotban az összes eredeti csomagolással és címkével cserélhető.

* Ha rossz színben, méretben vagy stílusban küldjük meg a megrendelését, és módosítani szeretnénk, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a termék beérkezését követő 5 napon belül.

* Az áru visszaküldése előtt kérjük, forduljon hozzánk a visszatérési címre. Ha a csomagot a helytelen cím miatt vesztették el, akkor már nem helyettesítenénk a megrendelést.

* Nagyon ajánljuk, hogy válasszon nyomon követhető postai vagy futárszolgálatot, hogy nyomon követhessük a csomagot. Ráadásul a nyomkövetési információ bizonyítja a gyors átadást.

* A pótlás költségei a vásárlónak, különösen a szállítási díjnak kell lennie.

Visszatérítések

Az áru visszaadható, amíg:

1. A visszatérési kérelmet az áru kézhezvételétől számított 30 napon belül kell benyújtani

2. Az elemet soha nem használták.

3. Az összes szállítmányanyag, csomagolás és tartozék, valamint a tartozékokat a visszaadott áru tartalmazza.

Minden visszatérített áru, amely nem felel meg a fenti visszatérítési feltételeknek, visszatérítési díjköteles.

Az árut, amely sérült vagy hiányzik az eredeti csomagolásból, nem fogadunk vissza. Ebben az esetben nem kerül visszatérítésre vagy cserére. Ha az ügyfél nem hajlandó fizetni a szállítási költségért, az áru nem nyújt visszatérítést.

A visszatérítéseket ugyanabban a fizetési módban adják ki, amelyet a vásárlásra általában 14 napon belül használnak.

Ha bármilyen kérdése van, lépjen kapcsolatba velünk.

 Vissza